Συναντήσεις Πατούλη με Γεωργιάδη και Τσακίρη για την Ανάπτυξη

Διαδοχικές συναντήσεις με τον υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων Α. Γεωργιάδη καθώς και τον υφυπουργό Ανάπτυξης Γ. Τσακίρη, με τη συμμετοχή και του γ.γ. Δημοσίων Επενδύσεων ΕΣΠΑ Δ. Σκάλκο, πραγματοποίησε ο περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης την Παρασκευή 25 Οκτωβρίου. Στο επίκεντρο των συναντήσεων βρέθηκαν τα έργα μέσω ΕΣΠΑ και του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων, τα οποία πρέπει να δρομολογηθούν στην Αττική με στόχο την αναπτυξιακή της αναβάθμιση. Κατά τη συζήτηση τονίστηκε η ανάγκη αποκέντρωσης πόρων και χρηματοδότησης έργων στρατηγικής σημασίας σε επίπεδο υποδομών στο λεκανοπέδιο.

Ο Γ. Πατούλης υπογράμμισε ότι «προτεραιότητα είναι η αύξηση της απορροφητικότητας κονδυλίων προς όφελος των πολιτών της Αττικής, η οποία τα τελευταία χρόνια ήταν σε χαμηλά επίπεδα» και εστίασε σε ζητήματα που έχουν σχέση με το περιβάλλον όπως η αποτελεσματική διαχείριση των αποβλήτων με έμφαση στην ανακύκλωση, στην υλοποίηση δομών πρόληψης υγείας και προσυμπτωματικού ελέγχου αλλά και σε προγράμματα ανάδειξης της νεοφυούς επιχειρηματικότητας, με στόχο τη διεύρυνση των θέσεων εργασίας. Σε αυτό το σημείο τόνισε πως στο σχεδιασμό της νέας διοίκησης της Περιφέρειας είναι η σύνδεση του επιχειρείν με Πανεπιστημιακά ιδρύματα και επιμελητήρια, μέσα από εκπαιδευτικά κέντρα τα οποία θα απευθύνονται σε νέους ανθρώπους.

Η πολιτική ηγεσία του υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων διατύπωσε τη βούληση να συμβάλλει στην προσπάθεια για την αναπτυξιακή επανεκκίνηση της Αττικής και προς αυτή την κατεύθυνση συμφωνήθηκε η στενή συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής. Με αφορμή τις συναντήσεις ο Γ. Πατούλης επισήμανε: «Με το υπουργείο Ανάπτυξης θα συνεργαστούμε προκειμένου από κοινού να δρομολογήσουμε οριζόντιες και κάθετες δράσεις για μια σειρά από έργα, με στόχο την ισότιμη ανάπτυξη και των 66 Δήμων της Αττικής».