Παρουσίαση του νέου ποιητικού βιβλίου ‘’Πορφυρός Θάνατος’’ της Άννας Πάτσου στο Hide and Seek.

Παρουσιάζεται στις 18 Νοεμβρίου 2019  στις 6.15 μμ στο χώρο του Hide and Seek, Κηφισίας 254 στο Χαλάνδρι το νέο ποιητικό βιβλίο              ‘’ Πορφυρός Θάνατος’’ της Άννας Πάτσου που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις ‘’24 γράμματα ‘’ .                                                                    

Ποιοι θα μιλήσουν

Θα μιλήσουν ο θεωρητικός- ιστορικός τέχνης Λεόντιος Πετμεζάς ,ο ποιητής Χρήστος Τεγόπουλος και η λογοτέχνης Σταυρούλα Δεκούλου. Θα υπάρξει μουσική επένδυση και τραγούδι από τον Αλέξανδρο Δάικο.         Η ποιήτρια και συγγραφέας γράφει ποιήματα και παραμύθια για μικρά και μεγάλα παιδιά .Η πολυδιάστατη γραφή της απεικονίζει καταθέσεις και αναζητήσεις που στηρίζονται σε μια ποικιλία μορφικής ανάπλασης. Εκφράζει την ενέργεια της κοσμογονικής προοπτικής και της εξέλιξης.                            

Οι ποιητικές συλλογέςΤι αναφέρει ο Λεόντιος Πετμεζάς

Το 2015 εξέδωσε την ποιητική συλλογή ‘’Ποιεί ο Έρωτας’’ εκδ. ’’Άλλωστε’’. Το 2016 εξέδωσε την συλλογή παιδικών και έμμετρων ιστοριών ‘’Οι κηπουροί της ευτυχίας ‘’. Ο Λεόντιος Πετμεζάς αναφέρει μεταξύ άλλων για το βιβλίο : “H ποιητική αδεία της Άννας Πάτσου μέσα από απειράριθμες δέσμες σημασιών, παρατήρησης και νοηματικών οσμώσεων μεταλλάσσει το πέρασμα στην άλλη διάσταση σε μια ξεχωριστή καθημερινότητα στην οποία κυριαρχούν και ενυπάρχουν αφ’ ενός οι αλήθειες της ζωής και αφετέρου τα συναισθήματα της αγάπης ,του έρωτα ,της συνύπαρξης ,της σχέσης ,της τρυφερότητας , της συμπάθειας , της επιθυμίας ,του θαυμασμού, της συγκινησιακής κορύφωσης  που νιώθει και εκπέμπει για το πρόσωπο του δικού της ανθρώπου που την εμπνέει εύλογα και ευφρόσυνα σε κάθε βήμα διευθέτησης και διαπραγμάτευσης . Πρόκειται για μια ενδελεχή συχνή αναφορά με ευαισθησία που ισχύει διαχρονικά ενώ σχηματίζεται και ενισχύεται ποιοτικά και ποσοτικά σε κοιτίδα από όνειρα δεμένα με την πραγματικότητα και την φαντασία .            Είναι γεγονότα αλλά και καταθέσεις που μένουν στην μνήμη και καθορίζουν συνειδησιακά την εγκοπή του υποσυνειδήτου και την ανύψωση των θεατών κρημνίσεων της ψυχής .Κινούνται σε μια ατμόσφαιρα ύλης και πνεύματος που καθώς είναι φιλτραρισμένη και λαξευμένη προβάλλει τις ιδιότυπες όψεις μιας κατάνυξης που παράλληλα εγείρει την συνομιλία για μια συζήτηση που εμφυσά αδήριτο ρίγος . ‘’