Π.Ξυριδάκης: Σοβαρό ζήτημα για το Ψυχικό- Δίπλα στους δημότες η Συμμαχία Πολιτών

Αναδημοσίευση από το Παράθυρο, Του Παντελή Ξυριδάκη

Τον τελευταίο καιρό προέκυψε ένα πολύ σοβαρό θέμα για τον Δήμο μας, καθώς με απόφαση του Κεντρικού Συμβουλίου Πολεοδομικών Θεμάτων και Δασικών Αμφισβητήσεων, επιτρέπεται η μετατροπή του ΟΤ 145 Ψυχικού, όπου βρίσκεται το Άλσος Αμαδρυάδων, από κοινόχρηστο χώρο σε οικοδομήσιμο, ορίζοντας έτσι αυθαίρετα και αναιτιολόγητα χρήσεις γης μη συμβατές με το με το πολεοδομικό καθεστώς του Ψυχικού.

Δυστυχώς. σε αυτή τη συνεδρίαση ο Δήμος μας δεν παραστάθηκε με Δικηγόρο γνώστη του αντικειμένου, ούτε με κάποιο πρόσωπο από τη Διοίκηση. Παρέστη μόνο η υπάλληλος Τεχνικής Υπηρεσίας, η οποία δεν κατάφερε να πάρει αναβολή. Έτσι προχώρησε η συζήτηση δίχως να ακουστούν οι απόψεις του Δήμου και χωρίς να ζητηθεί προθεσμία για κατάθεση υπομνήματος ως είθισται σε αυτές τις περιπτώσεις, με αποτέλεσμα τη δυσμενή για τον Δήμο μας απόφαση.

Για άλλη μία φορά ο Δήμος καλείται να υπερασπιστεί τα δικαιώματά του. Για άλλη μια φορά η Συμμαχία Πολιτών θα κάνει το καθήκον της απέναντι στους δημότες και κατοίκους του δήμου Φιλοθέης-Ψυχικού και θα σταθεί στο πλευρό της σημερινής Διοίκησης, συνδράμοντας με τις γνώσεις της και την εικοσάχρονη εμπειρία της, ώστε, όπως επιτύχαμε να διατηρήσουμε μέχρι σήμερα να διατηρηθεί κοινόχρηστος ο χώρος και να μην επιβληθούν ασύμβατες χρήσης για το πολεοδομικό καθεστώς του Ψυχικού.