ΟΚΑΠΑ: Ακόμα μία σημαντική δράση με εκπαιδευτικό σεμινάριο

Το Νομικό Πρόσωπο του Δήμου Φιλοθέης Ψυχικού ΟΚΑΠΑ διοργάνωσε ένα εξαιρετικά χρήσιμο, εκπαιδευτικό σεμινάριο που απευθύνθηκε  αποκλειστικά στο προσωπικό των Βρεφονηπιακών – Παιδικών Σταθμών, που εμπλέκεται στην παρασκευή τροφίμων των μικρών παιδιών.

Το προσωπικό εκπαιδεύτηκε πάνω στις βασικές αρχές ασφάλειας και υγιεινής των τροφίμων, καθώς και στους κανόνες υγιεινής που αφορούν στον καθαρισμό του κτηρίου και τη φροντίδα του εξοπλισμού του, αλλά και στην καθαριότητα, την απολύμανση, την αποθήκευση, την επεξεργασία  και τη διάθεση των τροφίμων που προσφέρονται στα φιλοξενούμενα παιδιά. 

Οι εργαζόμενοι εκπαιδεύτηκαν και στην μεταφορά των τροφίμων, καθώς και πάνω στις αρχές αναθέρμανσης τροφών που παρέχονται από τους γονείς (σε περιπτώσεις γενεθλίων ή άλλων επιτρεπόμενων εκδηλώσεων). 

Όλοι οι εργαζόμενοι που συμμετείχαν θα καταχωρηθούν στον ΕΦΕΤ προκειμένου να υποβληθούν στις προβλεπόμενες εξετάσεις και να λάβουν το απαραίτητο πιστοποιητικό υγιεινής και ασφάλειας τροφίμων.

Στο 10ωρο αυτό επιμορφωτικό σεμινάριο συμμετείχαν 18 άτομα, μεταξύ των οποίων μαγείρισσες, βοηθητικό προσωπικό καθαριότητας, καθώς και το εκπαιδευτικό προσωπικό.