ΟΑΕΔ -Νέα Κοινωφελής: Την ερχόμενη εβδομάδα η Πρόσκληση

Την επόμενη εβδομάδα πρόκειται το ΑΣΕΠ να εγκρίνει την περιβόητη, πλέον, Πρόσκληση του ΟΑΕΔ για τις 36.500 θέσεις της νέας Κοινωφελούς.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες μετά και τις έντονες αντιδράσεις των ανέργων που την αναμένουν ως μάνα εξ ουρανού, το υπουργείο Εργασίας αναγκάσθηκε να επισπεύσει τις χρονίζουσες διαδικασίες και να την στείλει στο τέλος της περασμένης εβδομάδας με την ένδειξη «επείγον». Από εκείνο το χρονικό σημείο, η αρμόδια Διεύθυνση του ΑΣΕΠ εργάζεται με εντατικούς ρυθμούς πάνω στην Πρόσκληση και η εκτίμηση είναι ότι η επεξεργασία της θα έχει ολοκληρωθεί μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα (29/6 έως 3/7).

Από εκεί και πέρα, αναμένεται η δημοσιοποίηση της Πρόσκλησης από τον ΟΑΕΔ και η διαδικασία θα κινηθεί ως εξής:

-Για να ολοκληρωθεί η διαδικασία της υποβολής αιτήσεων απαιτούνται  10 έως 15 ημέρες.

-Για την ανάρτηση των προσωρινών και στη συνέχεια των οριστικών πινάκων απαιτούνται, επίσης, περίπου δύο εβδομάδες.

Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι οι ωφελούμενοι που θα επιλεγούν ίσως και να φτάσουν, τελικώς, να τοποθετηθούν στις θέσεις τους και να αναλάβουν υπηρεσίες, τον Αύγουστο.

O υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης, βρίσκεται στο το «μάτι του κυκλώνα» μετά την υπόθεση με τα voucher, δήλωση ανακριβώς ότι η διαδικασία έχει ολοκληρωθεί στο ΑΣΕΠ. Παράλληλα, το υπουργείο Εργασίας με συνεχείς διαρροές που περιέχουν ανακριβείς πληροφορίες ως προς το χρόνο έκδοσης της Πρόσκλησης του ΟΑΕΔ, επιχειρεί να αμβλύνει τις αντιδράσεις των ωφελούμενων και να πείσει ότι δεν έχουν κατεβεί το μολύβια ενόψει ανασχηματισμού και, πολύ πιθανής, απομάκρυνσης του κ. Βρούτση.