Ημερίδα Ιστορίας στα Αρσάκεια Ψυχικού

SONY DSC

Ημερίδα με τίτλο «Η αξιοποίηση των πηγών στη διδασκαλία του μαθήματος της Ιστορίας» διοργανώνουν η Φιλεκπαιδευτική Εταιρεία και το Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών το Σάββατο 18 Ιανουαρίου 2020 στα Αρσάκεια Σχολεία Ψυχικού από τις  8.30 μέχρι τις 15.30.

Να σημειώσουμε ότι η συμμετοχή είναι ελεύθερη για τους εκπαιδευτικούς δημοσίων και ιδιωτικών σχολείων, φοιτητές, ερευνητές και κάθε ενδιαφερόμενο. Σύμφωνα με τους διοργανωτές, σκοπός της Ημερίδας είναι να αναδειχθούν η σημασία και οι δυνατότητες προσέγγισης της ιστορικής γνώσης μέσα από ποικίλες πηγές, προκειμένου η διδασκαλία του μαθήματος της Ιστορίας να ενδυναμωθεί ως προς το επιστημονικό της υπόβαθρο.

Όπως σημειώνουν οι διοργανωτές, στόχοι της ημερίδας είναι οι εκπαιδευτικοί:

– Να έρθουν σε επαφή με τους τρέχοντες προβληματισμούς και τις νέες κατευθύνσεις της Ιστορίας

– Να γνωρίσουν πώς η διδασκαλία της Ιστορίας μέσα από την προσέγγιση των πηγών, πρωτογενών και δευτερογενών, υπηρετεί την ανάγκη καλλιέργειας τού κριτικού γραμματισμού στους μαθητές και στις μαθήτριες.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την ημερίδα, αλλά και δηλώσεις συμμετοχής οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκέπτονται την ηλεκτρονική διεύθυνση https://piges.arsakeio.gr/