Η Αυτοδιοίκηση αποχαιρέτησε τον Θάνο Βεζυργιάννη

Σε κλίμα έντονης συγκίνησης τελέστηκε η Εξόδιος Ακολουθία του Θάνου Βεζυργιάννη στον Ιερό Ναό Αγίας Σοφίας Νέου Ψυχικού, την Τρίτη 7 Ιουλίου. Λίγο αργότερα, συγγενείς, φίλοι, συνεργάτες αλλά και άνθρωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης είπαν το «τελευταίο αντίο» στον τέως δήμαρχο Νέου Ψυχικού στο κοιμητήριο του Παπάγου.

Ο Θάνος Βεζυργιάννης έφυγε από τη ζωή την Παρασκευή 3 Ιουλίου αφήνοντας πίσω του ένα σημαντικό έργο. Τα 16 χρόνια που διετέλεσε δήμαρχος στον πρώην Δήμο Νέου Ψυχικού υλοποίησε σημαντικά έργα, έδωσε «μάχες» για την προάσπιση του χαρακτήρα του προαστίου αλλά και της ποιότητας ζωής των κατοίκων.

Στην κηδεία του Θάνο Βεζυργιάννη παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων ο πρώην πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, η βουλευτής Ζωή Ράπτη, ο περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης, ο δήμαρχος Φιλοθέης-Ψυχικού Δημήτρης Γαλάνης, ο πρώην δήμαρχος Φιλοθέης-Ψυχικού Παντελής Ξυριδάκης, ο πρώην δήμαρχος Νέου Ψυχικού Παντελής Χαροκόπος και σύσσωμο το Δημοτικό Συμβούλιο.

Δ. Γαλάνης: «Παρακαταθήκη το όραμα και το έργο του»

Ο δήμαρχος Φιλοθέης – Ψυχικού Δημήτρης Γαλάνης στο μήνυμα του για τον θάνατο του Θάνου Βεζυργιάννη τόνισε μεταξύ άλλων: Με τις δυναμικές παρεμβάσεις σε δρόμους ήπιας κυκλοφορίας και αστικές αναπλάσεις έδωσε στο Νέο Ψυχικό τη μοναδική φυσιογνωμία ενός ξεχωριστού οικιστικού ιστού. Η απουσία του μας λυπεί ιδιαίτερα! Το όραμα του και έργο του είναι παρόν και είναι μια ιδιαίτερη παρακαταθήκη για μας. Θερμά συλλυπητήρια στη οικογένεια του».

Γ. Πατούλης: «Φτωχότερη η Αυτοδιοίκηση»

Συλλυπητήρια ανακοίνωση για τον θάνατο του πρώην δημάρχου Νέου Ψυχικού Θάνου Βεζυργιάννη  εξέδωσε και ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης.

Ο Γιώργος Πατούλης τόνισε: «Η Αυτοδιοίκηση της χώρας μας είναι φτωχότερη μετά την απώλεια του Θ. Βεζυργιάννη,  ενός ανθρώπου που άφησε τη σφραγίδα του ως Δήμαρχος Ν. Ψυχικού επί 16 χρόνια, αλλά και ως Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εσωτερικών.   Με τις καινοτόμες ιδέες του υλοποιήθηκαν σημαντικά έργα και πρωτοβουλίες που συνέβαλλαν στην βελτίωση της ποιότητας της ζωής των πολιτών. Οι γνώσεις του, το ήθος του και η αγάπη του για την αυτοδιοίκηση τον καθιέρωσαν ως έναν από τους καλύτερους γνώστες της Ελληνικής Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια στους οικείους του».

Δ. Παπαστεργιού: «Από τις σημαντικότερες αυτοδιοικητικές προσωπικότητες»

Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Δημήτρης Παπαστεργίου στη συλλυπητήρια ανακοίνωσή του τόνισε: «Ο  Θάνος Βεζυργιάννης υπήρξε μια από τις σημαντικότερες προσωπικότητες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης κατά τη μεταπολιτευτική περίοδο. Τιμήθηκε επανειλημμένα από τους πολίτες του Δήμου Νέου Ψυχικού, όπου εκλεγόταν Δήμαρχος επί 16 συνεχή χρόνια, αφήνοντας παρακαταθήκη ένα σημαντικό και καινοτόμο για την εποχή του έργο,  ενώ συνέχισε να υπηρετεί την Αυτοδιοίκηση και από τη θέση του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Εσωτερικών. Εκ μέρους του ΔΣ της ΚΕΔΕ θέλω να εκφράσω τα θερμά μου συλλυπητήρια στους οικείους του».

Π. Ξυριδάκης: «Ο θάνατός του αγγίζει τις καρδιές όλων μας»

Με μία συγκινητική ανάρτηση ο πρώην δήμαρχος Φιλοθέης- Ψυχικού Παντελής Ξυριδάκης αποχαιρέτησε τον Θάνο Βεζυργιάννη. Ο Παντελής Ξυριδάκης έγραψε: «Από τις 3 Ιουλίου μία είδηση κυριαρχεί στις δημοσιές και ιδιωτικές συζητήσεις των συμπολιτών μας: «Έφυγε» ο Θάνος Βεζυργιάννης. Ο θάνατος ενός άξιου αυτοδιοικητικού, είναι πάντα μια πληγή́ για την Τοπική́ Αυτοδιοίκηση και τους ανθρώπους της. Ο θάνατος όμως μιας τόσο σημαντικής προσωπικότητας, όπως ήταν ο επί τέσσερις τετραετίες Δήμαρχος του Νέου Ψυχικού́ είναι κάτι περισσότερο, καθώς η απώλεια παίρνει ακόμη μεγαλύτερες διαστάσεις, γιατί́ αγγίζει τις καρδίες όλων των συμπολιτών μας και κυρίως των Νεοψυχικιωτών που είχαν την τύχη να τον γνωρίσουν, να αξιολογήσουν και να επιβραβεύσουν το αυτοδιοικητικό του έργο, να συμπορευτούν με το όραμά του και να τον αγαπήσουν.

Όπου κι αν γυρίσουμε το βλέμμα μας στο Νέο Ψυχικό, θα δούμε κάτι από την ψυχή του: στο Αθλητικό Κέντρο, στο Οικολογικό Πάρκο, στους παιδικούς σταθμούς, στα σχολεία, στις πλατείες, στις παιδικές χαρές, στους δρόμους ήπιας κυκλοφορίας…παντού! Γιατί εκτός από τις γνώσεις και το όραμα, έβαζε στην υπηρεσία των δημοτών και την ψυχή του. Αλλά και πέρα από το Νέο Ψυχικό, το έργο του ήταν εξίσου σημαντικό. Κομμάτι της ψυχής του υπάρχει στο Σύνδεσμο για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη 21 ΟΤΑ, στο Ελληνικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων Π.Ο.Υ των οποίων υπήρξε ένας από τους ιδρυτές και Πρόεδρος, αλλά και στο Υπουργείο Εσωτερικών όπου διετέλεσε Γενικός Γραμματέας.

Ο Θάνος Βεζυργιάννης, αυτός ο Μικρασιάτης στην καταγωγή, ήταν οραματιστής, πρωτοπόρος και αναμορφωτής του Νέου Ψυχικού, ήταν όμως και παράδειγμα προς μίμηση για πολλούς από εμάς αυτοδιοικητικούς. Πάνω απ’ όλα όμως, κι αυτό είναι το πιο σημαντικό, ήταν, και σίγουρα θα εξακολουθήσει να είναι, η ψυχή που θα πλανάται πάνω από την πόλη που αγάπησε, που θα εμπνέει τους διαδόχους του και θα μνημονεύεται με αγάπη από τους συμπολίτες του όταν θα περιδιαβαίνουν στους δρόμους του Νέου Ψυχικού. Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του».