Η Αρσακειάδα που μας έμαθε τα «γίγαρτα»

Με το βραβείο καινοτομίας τιμήθηκε από το Εργαστήριο Επενδυτικών Εφαρμογών (ΕΠΕΦΑ) του Πανεπιστημίου Αθηνών η Ευαγγελία Σωτηροπούλου, απόφοιτη του 2001 από το Α΄ Αρσάκειο Λύκειο Ψυχικού. Η Ευαγγελία Σωτηροπούλου δραστηριοποιείται ερευνητικά και επιχειρηματικά στον χώρο της βιομηχανικής χημείας, έχοντας ιδρύσει την εταιρεία «Οινόσπορος» και διαπίστωσε ένα κενό στην αγορά, το οποίο μπόρεσε να καλύψει. Παίρνοντας υποπροϊόντα του σταφυλιού, τα «γίγαρτα», δηλαδή τα κουκούτσια, κατάφερε με την κατάλληλη επεξεργασία να δημιουργήσει διαφορετικά προϊόντα από αυτά που παράγονται συνήθως από τα σταφύλια (κρασί, τσίπουρο, ρακί). Τα προϊόντα αυτά είναι καλλυντικά και ιαματικά, όπως κρέμες, σκραμπ, άλατα, βάλσαμα, γιγαρτέλαιο.