Γονείς 1ου Λυκείου Ν.Ψυχικού: Υπογραφή νέου καταστατικό

Ανακοίνωση σχετικά με την διαδικασία υπογραφής του νέου καταστατικού του εξέδωσε ο σύλλογος γονέων του 1ου Λυκείου Ν.Ψυχικού. Πιο συγκεκριμένα ο Πρόεδρος του Σ.Γ, κ. Κωνσταντίνος Βιδάλης ανακοίνωσε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης:

“Έχουμε την τιμή να σας ενημερώσουμε για τα κάτωθι:

1. Αρχικά την Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου μεταξύ 12:00-14:00, όπως έχετε ενημερωθεί μπορείτε να παραλάβετε τους βαθμούς του 1ου τετράμηνου των παιδιών σας. Όπως είχαμε συμφωνήσει στην τελευταία γενική συνέλευση την Τετάρτη 27 Νοεμβρίου 2019 (σε συνέχεια της τακτικής μας συνέλευσης του Οκτωβρίου) προετοιμάσαμε την «ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ – ΚΩΔΙΚΟΠΟΙΗΣΗ – ΕΠΙΚΑΙΡΟΠΟΙΗΣΗ του ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟΥ» του Συλλόγου Γονέων του 1ου Γενικού Λυκείου Νέου Ψυχικού, για λόγους έκδοσης ΑΦΜ και υποδοχής χορηγιών από εταιρείες για την υποστήριξη των παιδιών μας.
(Εφόσον είστε γονείς ή κηδεμόνες του σχολείου επικοινωνήστε μαζί μου να σας σύνδεσμο που μπορείτε να το διαβάσετε-κατεβάσετε-εκτυπώσετε το “ΝΕΟ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ”)

Επειδή θα χρειαστούμε τις υπογραφές όλων σας για την θεώρηση του νέου καταστατικού, θα μας βρείτε στην είσοδο του σχολείου με τις αντίστοιχες καταστάσεις των μαθητών-γονέων-κηδεμόνων ανά τμήμα.

Η παραλαβή των ελέγχων θα γίνεται από τους υπεύθυνους καθηγητές στο αντίστοιχο τμήμα των παιδιών σας. Όσοι επιθυμείτε να ρωτήσετε και τους υπόλοιπους καθηγητές μπορείτε να τους συναντήσετε, είτε αφού έχουν παραδώσει τους ελέγχους (εφόσον είναι υπεύθυνοι τμήματος), είτε αμέσως μετά που θα συγκεντρωθούν στο γραφείο καθηγητών.

2. Την περασμένη Τετάρτη 5 Φεβρουαρίου το Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων, αποδεχόμενοι πρόσκληση του Δημάρχου κου Dimitris Galanis, τον επισκεφθήκαμε στο γραφείο του. Στην Συνάντηση παρευρέθηκαν όλο το Δ.Σ (Πρόεδρος, Αντιπρόεδρος, Γραμματέας, Ταμίας, Έφορος και αναπλ.μέλος), ο πρόεδρος της σχολικής επιτροπής κος Δημήτρης Φωτιάδης, καθώς και η πρόεδρος την Ένωσης Γονέων.

Η αλήθεια ήταν ότι επιθυμούσαμε αυτή την συνάντηση αρκετό καιρό, από την ανάληψη των καθηκόντων της νέας δημοτικής αρχής, ώστε να παρουσιάσουμε τις ανάγκες του 1ου ΓΕΛ Ν. Ψυχικού καθώς και τις προτάσεις μας για αναβάθμιση της σχολικής μονάδας. Έτσι συντάξαμε μια επιστολή με θέματα που θα μπορούσαμε να συζητήσουμε στη συνάντηση μας.
(Εφόσον είστε γονείς ή κηδεμόνες του σχολείου επικοινωνήστε μαζί μου να σας στείλω σύνδεσμο που μπορείτε να διαβάσετε-κατεβάσετε-εκτυπώσετε τις προτάσεις μας όπως τις καταθέσαμε ενώπιον του Δημάρχου)

Δυστυχώς, ο Δήμαρχος δεν θέλησε να ακολουθήσουμε «την ατζέντα των θεμάτων προς συζήτηση» της επιστολής που είχαμε προετοιμάσει, ωστόσο την παρέλαβε και “υποσχέθηκε ότι θα την κοιτάξει”, ενώ μας παρότρυνε να ακολουθήσουμε την «αρμόδια διαδικασία υποβολής θεμάτων» μέσω του προέδρου της σχολικής επιτροπής κου Δ. Φωτιάδη. Πάντως κατά της διάρκεια της συνάντησης μας, πιέσαμε αρκετές φορές τον κ. Δήμαρχο να ανοίξουμε την συζήτηση σχετικά με τα θέματα που ήμασταν προετοιμασμένοι.

Το κύριο θέμα που έθεσε ο κος Δήμαρχος ήταν «η Κατάληψη του Σχολείου μας από ομάδα μαθητών» που ήταν η μοναδική μέσα στο Δήμο (η αλήθεια είναι ότι ακολούθησε άλλη μια στη Βαρβάκειο σχολή που το επισημάναμε).
Μας είπε ότι τον ανησύχησε ιδιαίτερα αυτή η εξέλιξη, ενώ μας τόνισε το ενδιαφέρον του για το σχολείο, τόσο πέρσι όταν είχε προσπαθήσει να έρθει σε συνάντηση-συζήτηση με τους υπευθύνους της κατάληψης, όσο φέτος που από πολύ νωρίς (αρχές Οκτωβρίου) ανταποκρίθηκε στην πρόταση γνωριμίας συνάντησης με το προεδρείο του 15μελούς του σχολείου μας.
Στη συνέχεια, μας ευχαρίστησε για την συμμετοχή μας στη συγκρότηση του νέου Σ.Γ. και εντόπισε ως μια από τις αιτίες του προβλήματος την απουσία ενεργού συλλόγου, ενώ μας παρότρυνε να είμαστε «κοντά στα παιδιά», μεταξύ άλλων με δράσεις και συγκεντρώσεις που θα τα εμπνεύσουν.

Μας υποσχέθηκε ότι αυτός και το επιτελείο του, θα είναι κοντά μας σε οποιαδήποτε σχετική δράση κανονίσουμε.

Έπειτα από αυτή την συνάντηση με τη δημοτική αρχή, θεωρούμε αναγκαίο τη συμμετοχή όσων περισσότερων γονέων και κηδεμόνων ενδιαφερόμαστε πραγματικά για τα παιδιά μας για να διεκδικήσουμε την αναβάθμιση της σχολικής μονάδος του 1ου ΓΕΛ Νέου Ψυχικού και της βελτίωση της σχολικής-μαθησιακής εμπειρίας τους.

Στην συνάντηση που είχαμε με τους μαθητές μέσω του 15μελούς τον Νοέμβριο, ως Σ.Γ. είχαμε τονίσει ότι θα είμαστε κοντά τους να διεκδικήσουμε ότι καλύτερο για την σχολική τους ζωή και είχαμε συμφωνήσει ότι θα είμαστε δίπλα τους υποστηρικτικά στα δίκαια αιτήματα που θα παρουσιάζονταν στη διάρκεια της χρονιάς. Δυστυχώς τα τελευταία χρόνια η κατάληψη του σχολείου μας έχει γίνει «θεσμός» το διάστημα μετά την περίοδο των Χριστουγέννων, ενώ τα αιτήματα είναι προσχηματικά.
Παρακαλούμε όλους τους γονείς και κηδεμόνες να συζητήσουν με τα παιδιά τους για τις δημοκρατικές διαδικασίες που είναι αναγκαίες σε κάθε διεκδίκηση αιτημάτων, μέσω διαβούλευσης.
Επίσης προτρέπουμε σε όλους να εξηγήσουμε στα παιδιά μας, ότι ένα κλειστό σχολείο δεν εξυπηρετεί κανέναν άλλο σκοπό από την παραπέρα υποβάθμιση της δημόσιας δωρεάν παιδείας. Αντίθετα η από κοινού συνεννόηση μαθητών και γονέων στη κατάρτιση δίκαιων αιτημάτων μπορεί να πετύχει την σταδιακή βελτίωση που όλοι μας επιθυμούμε.

Σας ευχαριστούμε όλους για την προσοχή σας και ιδιαίτερα όσους ενεργά αγωνίζεστε και συμμετέχετε στις προσπάθειες του συλλόγου γονέων.”