Έρανος για χειρουργείο σκύλου

Τον Μάιο του 2010 βρέθηκα με αυτό το σκυλάκι το οποίο είχε βρει φίλος στα Μέγαρα παράλυτο. Τότε ήμουν στο σωματείο το οποίο είχα ιδρύσει (και ήμουν πρόεδρος για μια επταετία) και ενώ είχα παραιτηθεί, είχα παραμείνει ενεργό μέλος.

Μου έχει μείνει ακόμα χαραγμένη στη μνήμη, η φασαρία που μου έκαναν ορισμένα άτομα ως προς το γιατί πήγα τον σκύλο που ήταν πεταμένος στη φιλοζωική εταιρεία γεμάτος ψύλλους, παράλυτος και λερωμένος με ούρα, σε εξειδικευμένη ορθοπαιδική κλινική, ενώ αυτό είχα συμφωνήσει με την νέα πρόεδρο.

Ο Μάνθος ήταν η αφορμή να φύγω από αυτό το σωματείο και προσπάθησα με όλες μου τις δυνάμεις να μαζέψω το υπέρογκο ποσό του χειρουργείου, της αποθεραπείας του με υδροθεραπεία και της φιλοξενίας του.

Για τον λόγο αυτό είχα φτιάξει τότε και το δικό του blog για να λειτουργήσει ως ημερολόγιο για όσους τον στήριξαν.

http://dog-manthos.blogspot.com/

Τον Οκτώβριο του ίδιου έτους ο Μάνθος βρήκε την Εύα του. Ήμουν επιφυλακτική στην αρχή λόγω της ηλικίας της τότε, αλλά τον είχε αγαπήσει τόσο πολύ που είπα ότι θα το ρισκάρω και τελικά αποδείχθηκε πως όντως άξιζε.

Η Εύα λοιπόν έχει φροντίσει τον Μάνθο όλα αυτά τα χρόνια, όμως ήρθε η στιγμή που το σκυλάκι, έχοντας πλέον μεγαλώσει, έχει ανάγκη από δύο νέα χειρουργεία.

Τον πήγαμε στον κύριο Φλαρακο και παρακάτω μπορείτε να διαβάσετε την διάγνωση. Θα χρειαστεί 1600 ευρώ με το ΦΠΑ για να κάνει το πρώτο χειρουργείο που επείγει και αυτό της σπονδυλικής στήλης θα γίνει σε δεύτερο χρόνο.

Ο «Μάνθος» παραπέμφθηκε στην Κλινική μας για χειρουργική αποκατάσταση και παρακολούθηση από τον κτηνίατρο που το είχε χειρουργήσει στο παρελθόν μετά από κλινικό και απεικονιστικό έλεγχο που πραγματοποίησε εκείνος χθες το απόγευμα.

Κατά την εισαγωγή του με κύριο σύμπτωμα την δυσκολία αφόδευσης, την γενικότερη κατάπτωση και εμφανή την αδυναμία στήριξης και κίνησης των οπίσθιων άκρων, ο Μάνθος εξετάστηκε κλινικά από τους κτηνιάτρους μας, έγινε ακτινολογικός, υπερηχολογικός έλεγχος και υπολογιστική τομογραφία δύο ανατομικών περιοχών (κοιλίας και σπονδυλικής στήλης) ενώ πάρθηκαν δείγματα αίματος και ούρου για πλήρη εργαστηριακό έλεγχο.

Ο απεικονιστικός έλεγχος του ζώου κατέδειξε περινεϊκή κήλη καθώς και παλαιό κάταγμα σπονδυλικής στήλης με πιθανή ελαφρά παρεκτόπιση και συμπίεση των νωτιαίων νεύρων (και δημιουργία νέων οστεοφύτων στην περιοχή).

Συστήνεται να γίνει άμεσα η χειρουργική αποκατάσταση της περινεϊκής κήλης για να αποφευχθεί, η πιθανά μοιραία για το ζώο, περίσφιξη της πρόπτωσης του εντέρου καθώς και να αποκλειστεί η πιθανότητα ειλεού (εντός της κηλης υπάρχει και λεπτό εκτός του παχέος εντέρου) και σε δεύτερο χρόνο ραχιαία πεταλεκτομή – αποσυμπίεση των νωτιαίων ριζών – σπονδυλοδεσία.

Συνολικό κόστος προεγχειρητικού ελέγχου, χειρουργικής αποκατάστασης της περινεϊκής κήλης και μετεγχειρητικής παρακολούθησης (με ειδική έκπτωση λόγω της ιστορίας του «Μάνθου») : 1600€.

Οι δωρεές γίνονται απευθείας σε λογαριασμούς της κλινικής του κυρίου Φλαράκου. Πληροφορίες στο 210 6251103
Εδώ μπορείτε να επισκεφθείτε το γκρουπ του Μάνθου στο Facebook:https://www.facebook.com/groups/566031970773274/

Μαρίνα Λυμπεροπούλου