Έντονο ενδιαφέρον των μαθητών για τις επετειακές και εκπαιδευτικές συναντήσεις του Δήμου

Με αφορμή τον εορτασμό των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση, και με πρωτοβουλία του Δήμου και του ΟΚΑΠΑ Φιλοθέης-Ψυχικού, πραγματοποιήθηκαν σε όλα τα Λύκεια του Δήμου μας διαδικτυακές επιμορφωτικές συναντήσεις με θέμα:«Γιορτάζοντας τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821» 


Ομιλητής ήταν ο εξαίρετος Ιστορικός Πανεπιστημιακός Καθηγητής κ. Γιάννης Αντωνόπουλος, Διδάκτωρ Ιστορίας του Πανεπιστημίου Paris I, Pantheon-Sorbonne και του Παντείου Πανεπιστήμιου, ο οποίος συνεργάζεται με την Δημοτική μας Βιβλιοθήκη, στο πλαίσιο των διαδικτυακών Διαλέξεων Ιστορίας.


Στις 23 Μαρτίου πραγματοποιήθηκε η πρώτη διαδικτυακή διάλεξη με την συμμετοχή 268 μαθητών από το Γενικό Λύκειο Νέου Ψυχικού. Την παραμονή της Εθνικής Επετείου μας, έλαβε μέρος η δεύτερη διαδικτυακή διάλεξη για τους μαθητές του “Γενικού Λυκείου Φιλόθεης- Στοχαστής Χρήστος Μαλεβίτσης”, όπου συμμετείχαν 242 μαθητές.


Ο Δήμαρχος Φιλοθέης-Ψυχικού, κ.Δημήτρης Γαλάνης, μετά τον χαιρέτισμό που απηύθυνε, παρακολούθησε τη διαδικτυακή επιμορφωτική αυτή συνάντηση συζητώντας με τα παιδιά και φυσικά στέλνοντας τις ευχές του για καλή επιτυχία στις Πανελλήνιες εξετάσεις τους!
Αν και από απόσταση, οι μαθητές συμμετείχαν με μεγάλο ενδιαφέρον θέτοντας ουσιαστικά ερωτήματα στον Ιστορικό. Στο τέλος, η πλατφόρμα τηλεδιάσκεψης κατακλύστηκε από τα ενθουσιώδη ηλεκτρονικά χειροκροτήματα (emoji) τους!