Ενισχύθηκε η υπηρεσία καθαριότητας με 44 άτομα

Στην πρόσληψη 44 ατόμων στην Υπηρεσία Καθαριότητας προχώρησε ο Δήμος Φιλοθέης – Ψυχικού την Τετάρτη 13 Μάιου. Οι 40 είναι εργάτες Καθαριότητας ενώ οι 4 οδηγοί απορριμματοφόρων για διάστημα τεσσάρων μηνών.

Ο Δήμαρχος Φιλοθέης – Ψυχικού Δημήτρης Γαλάνης αφού καλωσόρισε τους εργαζόμενους σημείωσε  ότι η συμβολή τους για τη διασφάλιση της καθαριότητας είναι απαραίτητη. Στη συνέχεια ο Δημήτρης Γαλάνης τόνισε « Ο Δήμος μας, με το που ξεκίνησε η κρίση του κορωνοϊού, εκμεταλλευόμενος τη δυνατότητα της άμεσης ανάγκης Πρόσληψης Νέου Προσωπικού, ήταν από τους ελάχιστους Δήμους που προχώρησε άμεσα στη δίμηνη πρόσληψη 13 ατόμων στον τομέα της καθαριότητας. Έτσι, μπόρεσε να αντιμετωπίσει επιτυχώς τις έντονες ανάγκες από τα κενά που δημιούργησαν οι άδειες ειδικού σκοπού και η απομάκρυνση των ευπαθών ομάδων από τις εργασίες τους.

Αυτός ήταν και ο λόγος που μπορέσαμε να αντιμετωπίσουμε επιτυχώς τους καθαρισμούς και τις απολυμάνσεις που χρειάστηκαν όλο αυτό το διάστημα, με μόλις 50% του ενεργού προσωπικού στη θέση του. Αμέσως μόλις έληξε η σχετική σύμβαση (Μαρτίου- Απριλίου), προχωρήσαμε σε νέες προσλήψεις, ώστε να μην προκύψει οποιοδήποτε κενό στο τόσο σημαντικό κομμάτι της καθαριότητας του Προαστίου μας. Έτσι, την Τετάρτη 13 Μάϊου ο Δήμος Φιλοθέης Ψυχικού προχώρησε στην πρόσληψη 40 νέων εργατών καθαριότητας, καθώς και 4 οδηγών απορριμματοφόρων, για 4 μήνες.

Η ανάγκη για τη συγκεκριμένη πρόσληψη κρίθηκε ως επιτακτική, καθώς η εκτεταμένη παραμονή των δημοτών μας στις οικίες τους και η ενασχόληση με την εκκαθάριση των νοικοκυριών σας, δημιούργησε αυξημένη ποσότητα απορριμμάτων και μπαζών, τα οποία οφείλουν άμεσα να καθαριστούν. Σε συνδυασμό, δε, με τις επιβεβλημένες και επαναλαμβανόμενες απολυμάνσεις και καθαρισμούς των δρόμων του Προαστίου μας, η συγκεκριμένη πρόσληψη κρίνεται ως ιδιαιτέρως πολύτιμη».