Δ.Γαλάνης:Στο χέρι μας να προστατέψουμε την περιβαλλοντική όαση – Μαζική συμμετοχή του κόσμου

Τη Δευτέρα 19 Απριλίου, πολλοί δημότες (και ακόμη περισσότεροι από το youtube) παρακολούθησαν τη διαδικτυακή πρώτη παρουσίαση του νέου βιβλίου/λευκώματος του Μαρτίνου Γκαίτλιχ, «Το Ρέμα της Φιλοθέης», στο οποίο 20 φωτογράφοι πρόσφεραν τις υπέροχες εικόνες τους από τον μοναδικό παραπόταμο του Ποδονίφτη, με τη σπάνια βιοποικιλότητα.
Στην παρουσίαση χαιρέτησε καθώς και συμμετείχε ενεργά -καταθέτοντας τις προσωπικές του εμπειρίες, ο Δήμαρχος Φιλοθέης-Ψυχικού, κ.Δημήτρης Γαλάνης
Επιπλέον, μίλησαν για τη χλωρίδα με δένδρα και θάμνους και για την πανίδα του Ποδονίφτη, με τα άφθονα δασικά και παραποτάμια πουλιά που απαντώνται στις 4 εποχές του χρόνου:
🔸ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ Giorgos Amiras – Γιώργος Αμυράς,
🔸ο Ομότιμος Καθηγητής της Βιολογίας του ΕΚΠΑ κ. Κυριάκος Γεωργίου,
🔸ο Ο δημιουργός του βιβλίου κ. Μαρτίνος Γκαίτλιχ – Βιολόγος, Περιβαλλοντολόγος,
🔸και η επιμελήτρια της έκδοσης κα Χριστίνα Φίλιππα.
🔸Το πάνελ συντονίσε η δημοσιογράφος κα Ειρήνη Νικολοπούλου.
🖥 Μπορείτε να παρακολουθείσετε την παρουσίαση από το κανάλι του Δήμου στο YouTube πατώντας τον παρακάτω σύνδεσμο:
Η θαυμαστή φύση του Δήμου μας, το ανάγλυφο της περιοχής, και η σημασία του στη διατήρηση της ταυτότητας και της ιστορικής μνήμης του Προαστίου μας, προβλήθηκαν μέσω της εξαιρετικά επιτυχημένης χθεσινής διαδικτυακής παρουσίασης.
“Η παρουσία του ρέματος αποτελούσε πάντα σύμβολο αισθητικής και αναψυχής για τη Φιλοθέη. Η διατήρησή του στη φυσική του μορφή έχει πολλαπλά περιβαλλοντικά οφέλη και αποτελεί τη βάση για την ανάπτυξη ενός υγιούς οικοσυστήματος.
Είναι στο χέρι μας να προστατεύσουμε αυτήν την περιβαλλοντική όαση που ομορφαίνει το Προάστιό μας” δήλωσε χαρακτηριστικά ο Δημήτρης Γαλάνης.