Atraktos: Κώστας Μπακογιάννης, Νίκος Μουτσινάς, Σωτήρης Κοντιζάς και άλλα αγαπητά στο ευρύ κοινό πρόσωπα απαντούν στις πιο «σκληρές» ερωτήσεις των…Atraktos Kids


«Πώς να κρυφτείς από τα παιδιά; Έτσι και αλλιώς τα ξέρουν όλα» τραγούδησε πριν αρκετά χρόνια ο Διονύσης Σαββάπουλος και στην Atrakto, δίνουμε την ευκαιρία στους…εαυτούς μας να μάθουμε,έστω λίγο, από τη γνώση που κρύβουν τα παιδιά μέσα τους.  Στις «Μεγάλες Κουβέντες by Atraktos Kids» τα παιδιά έχουν τον πρώτο λόγο, το μικρόφωνο και τη δυνατότητα να ρωτήσουν ό,τι τους προβληματίζει και τους κεντρίζει το ενδιαφέρον, υποβάλλοντας «σκληρές» ερωτήσεις σε αγαπητά στο ευρύ κοινό πρόσωπα. 

Σκοπός της εκπομπής/δράσης της Atraktou «Μεγάλες Κουβέντες by Atraktos Kids», είναι να δώσει βήμα στα μικρά παιδιά και την ευκαιρία στους μεγαλύτερους να επιστρέψουν στην αθωότητα, και να θυμηθούν πως είναι να λες ό,τι σκέφτεσαι, χωρίς φίλτρα και αναστολές.  

Τα παιδιά άλλωστε κλείνουν τα αυτιά  τους στις συμβουλές, αλλά ανοίγουν τα μάτια τους στα…παραδείγματα. Έτσι λοιπόν η Atraktos αποτελεί τη γέφυρα μεταξύ θετικών προτύπων και παιδιών. Καθημερινοί άνθρωποι, ξεχωριστοί όμως ο καθένας στον τομέα του, πολιτικοί, καλλιτέχνες, παρουσιαστές και αθλητές συνθέτουν το «παζλ»  γνωριμίας με τους μικρούς μας φίλους, που θέλει η Atraktos να «χτίσει». Έτσι λοιπόν οι μικροί πρωταγωνιστές θα έχουν την ευκαιρία να συναντήσουν και να ρωτήσουν για ό,τι τους απασχολεί τους:

 • Κώστα Μπακογιάννη, Δήμαρχο Αθηναίων
 • Σωτήρη Κοντιζά, Chef
 • Νίκο Μουτσινά, Παρουσιαστή
 • Αντώνη Τσαπατάκη, Παραολυμπιονίκη
 • Julianna, με τον σκύλο οδηγό της
 • Ντέμυ, Τραγουδίστρια
 • Κωνσταντίνο Περιστέρη, Γιατρό

Είναι οι πρώτοι και  ίσως οι πιο θαρραλέοι… 

Επίσημο Trailer της Εκπομπτής θα βρείτε εδώ

Μία ακόμη δράση της Atraktou , η οποία στοχεύει στη διαμόρφωση των πολιτών του αύριο, είναι η προσπάθεια εμπλουτισμού των δεξιοτήτων των παιδιών. Έτσι λοιπόν, η Atraktos μέσω ενεργειών της θέλει να ενισχύσει τις δεξιότητες των μικρών της φίλων μέσω προγραμμάτων, όπως ρομποτικής και προγραμματισμού. H Atraktos μέσω αυτών των δράσεων φιλοδοξεί ν’αποτελέσει τη γέφυρα μεταξύ των παιδιών και της μελλοντικής αγοράς εργασίας, να οξύνει την κριτική τους σκέψη και να διαμορφώσει εκτός από τα soft και τα hard skills των συμμετεχόντων στο πρόγραμμα Jungool

Τα βίντεο με τις συνεντεύξεις και τις πρωτοβουλίες της Atraktou θ ’ανέβουν στην επίσημη ιστοσελίδα της Atraktou, στο Youtube, (https://www.youtube.com/channel/UCTLE9pHdgW0AZyy5t-AcAGQ). 

Για περισσότερα βίντεο με κοινωνικές δράσεις της Atraktou καλούμε τους ενδιαφερομένους ν ’ακολουθήσουν τη σελίδα μας στο Youtube (https://www.youtube.com/channel/UCTLE9pHdgW0AZyy5t-AcAGQ) 

Λίγα λόγια για εμάς

Η Atraktos είναι μια Μη Κερδοσκοπική Πρωτοβουλία, σκοπός της οποίας είναι να ενώσει και διαμορφώσει μία κοινότητα ανθρώπων, επιχειρήσεων και οργανισμών με κοινούς στόχους και αξίες. Φιλοδοξούμε να συνεισφέρουμε στο δημόσιο διάλογο και στην κοινωνία, φωτίζοντας τα προβλήματα  που αντιμετωπίζει το κοινωνικό σύνολο. Προσπαθούμε να εντοπίσουμε, να χαρτογαφήσουμε και ν’αναδείξουμε τα προβλήματα της κοινωνίας και στη συνέχεια να βρούμε λύσεις για αυτά. 

Η προσπάθειά μας έχει ως στόχο να προωθήσει θετικά πρότυπα και να συμβάλλει στην εκπαιδευτική διαδικασία, μέσω διαφόρων project, εκπαιδεύτικών δράσεων, awareness events και workshops. Η Atraktos στηρίζει με το έργο της και άλλους οργανισμούς /πανεπιστημιακά ιδρύματα, που μοιράζονται τις ίδιες αξίες με εμάς, όπως:

 • ΑΣΟΕΕ ( TedX & Debate Festival)
 • Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο (Green Tech Challenge)
 • Global Shapers Athens Hub
 • Mexoxo
 • We4All
 • Envolve Greece 

μεταξύ πολλών άλλων

Ένα από τα πιο επίκαιρα και κρίσιμα για το μέλλον της Ελλάδας ζητήματα, είναι αυτό της εκπαίδευσης. Για αυτό και δημιουργήσαμε το project Jungool. Μέσω αυτού του προγράμματος φιλοδοξούμε να ενισχύσουμε με εναλλακτικούς τρόπους εκμάθησης, την εκπαίδευση των παιδιών, προσφέροντάς τους γνώσεις στις οποίες δεν έχουν πρόσβαση, Έτσι λοιπόν, η Atraktos μέσω ενεργειών της θέλει να ενισχύσει τις δεξιότητες των μικρών της φίλων μέσω προγραμμάτων, όπως ρομποτικής, προγραμματισμού μεταξύ πολλών άλλων.. Το πρόγραμμα διοργανώνεται δωρεάν από την Atrakto και μπορούν να συμμετέχουν όσοι ενδιαφέρονται δηλώνοντας συμμετοχή στην ιστοσελίδα της Ατράκτου. www.atraktos.org