Από 29 Ιουνίου έως 30 Ιουλίου η έκθεση ζωγραφικής Lassaad M’hirsi

Η Δημοτική Πινακοθήκη Λέφα στο Ψυχικό παρουσιάζει την ατομική έκθεση του σύγχρονου Τυνήσιου ζωγράφου Lassaad M’hirsi.Ο Λασσάντ Μ’χιρσί συλλαμβάνει/αντιλαμβάνεται την πραγματικότητα με τον δικό του τρόπο. Ανακαλύπτει τα καλλιτεχνικά κινήματα – Dripping, Εξπρεσιονισμό, Σουρεαλισμό – αλλάζοντας εντελώς προσανατολισμό, ξεχνώντας την παραστατική ζωγραφική με λάδι του ξεκινήματος του το 1998. Έτσι οικειοποιείται την αφηρημένη ζωγραφική με πολύ συναίσθημα, αυθορμητισμό και συμβολισμό.

Διαφοροποιεί τις επιλογές του παίζοντας με τα χρώματα, τις δονήσεις, τους παλμούς και τις υφές. Με τις αυθόρμητες κινήσεις του, προκαλεί τον καμβά και ρίχνεται στη συναισθηματική δημιουργία, υπακούοντας στον δικό του νόμο και την αντίληψή του.Σύντομο ΒιογραφικόΟ Lassaad M’hirsi γεννήθηκε στην Τυνησία και έζησε στο εξωτερικό για πολλά χρόνια. Έζησε στην Ισπανία και τη Γαλλία κατά τη διάρκεια των μεταπτυχιακών σπουδών του, όπου απέκτησε αντίστοιχα Master Μεσαιωνικής Ιστορίας στο Πανεπιστήμιο της Μαδρίτης και Διδακτορικό Φιλολογίας στη Σορβόννη.

Έζησε επίσης αρκετά χρόνια στο Λίβανο και τη Σενεγάλη, στο πλαίσιο της επαγγελματικής του ζωής.Αυτή η εμβάπτιση σε διαφορετικούς πολιτισμούς του πρόσφερε ανοιχτό μυαλό και έχει εμπλουτίσει όχι μόνο τις γνώσεις του, μεταξύ των οποίων και για την Ιστορία που τον συναρπάζει, αλλά και την αντίληψή του για τον κόσμο και την τέχνη, όπως και τη βρίσκουμε στη ζωγραφική του.

Η έκθεση οργανώνεται από τον «Οργανισμό Κοινωνικής Αλληλεγγύης – Προστασίας Πολιτισμού και Αθλητισμού» του Δήμου Φιλοθέης – Ψυχικού (Ο.Κ.Α.Π.Α.)Επιμέλεια Έκθεσης: Ελίζα Γερολυμάτου, Ιστορικός Τέχνης – ΜουσειολόγοςΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ ΛΕΦΑ ΚΟΚΚΩΝΗ 15, 154 52 ΨΥΧΙΚΟ / Πληροφορίες: 210-6717097Επίσκεψη με ραντεβού στο www.okapa.gr : Δευτέρα- Τετάρτη-Πέμπτη 12-1.30 μμ