ΚΕΔΕ: «Έως τέλη 2019 η ευνοϊκή ρύθμιση οφειλών προς ΟΤΑ»

Την ικανοποίησή του για την άμεση θετική ανταπόκριση της ηγεσίας του Υπουργείου Εσωτερικών, στο αίτημα να παραταθεί η προθεσμία υποβολής αιτήσεων πολιτών, για ευνοϊκή ρύθμιση των οφειλών τους προς τους Δήμους και τα Νομικά Πρόσωπα έως το τέλος του χρόνου, εκφράζει ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ και περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης.

Στην επιστολή που απέστειλε προς τον υπ. Εσωτερικών Τ. Θεοδωρικάκο, με δεδομένο ότι η προθεσμία ισχύος της προηγούμενης ρύθμισης λήγει στις 17 Σεπτεμβρίου, ο Γ. Πατούλης είχε υποβάλλει αίτημα παράτασης έως 31 Δεκεμβρίου 2019. Όπως υπογράμμιζε στην επιστολή, «θα δοθεί η ευκαιρία στους συμπολίτες μας και στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις να ανταποκριθούν σε χρονίζουσες οικονομικές τους υποχρεώσεις και  στους Δήμους και τα Νομικά τους Πρόσωπα να αυξήσουν σημαντικά τη ροή εσόδων προς τα ταμεία τους και να εισπράξουν απαιτήσεις που δεν εξυπηρετούνταν». Ο Τ. Θεοδωρικάκος, κατόπιν σχετικής συνεννόησης με τον υφυπουργό Εσωτερικών Θ. Λιβάνιο,  ανακοίνωσε ότι θα  κατατεθεί τροπολογία που θα δίνει τη δυνατότητα υποβολής αίτησης εκ μέρους των πολιτών, έως και την 31η Δεκεμβρίου 2019.

Σε δηλώσεις του ο κ. Πατούλης τονίζει: «Θέλω να ευχαριστήσω και να συγχαρώ θερμά την ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών για το γεγονός ότι επέδειξε άμεσα αντανακλαστικά σε ένα τόσο σοβαρό ζήτημα, ανταποκρινόμενη στο αίτημα της ΚΕΔΕ. Η επικείμενη ρύθμιση θα δώσει σημαντική ανάσα σε χιλιάδες πολίτες και μικρομεσαίες επιχειρήσεις και θα τους δώσει την ευκαιρία να τακτοποιήσουν οικονομικές τους υποχρεώσεις που χρονίζουν. Η Τοπική Αυτοδιοίκηση θα συνεχίσει να είναι στο πλευρό των πολιτών, με πράξεις κι όχι με λόγια. Με παρεμβάσεις που προτεραιότητα θα δίνουν στη διευκόλυνση της καθημερινότητάς τους».