Με τη συμμετοχή Πατούλη η συνάντηση για τη λήψη μέτρων στο Μάτι

Η υλοποίηση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου  σύμφωνα με την οποία προβλέπεται η σύσταση της εταιρείας «Μάτι ξανά» βρέθηκε στο επίκεντρο της διευρυμένης συνάντησης των εμπλεκόμενων φορέων  που  πραγματοποιήθηκε χθες  στο γραφείο του Υπουργού Παρά τω Πρωθυπουργό κ. Άκη Σκέρτσου.
Στη συνάντηση μεταξύ άλλων συζητήθηκαν θέματα που αφορούν στην άμεση σύσταση της Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας η οποία είναι ειδικού σκοπού.
Η εταιρεία  θα έχει ως βασική αποστολή της την προώθηση των δράσεων αποκατάστασης και ανάπλασης των πληγεισών περιοχών και τη βελτίωση της ζωής των κατοίκων. 
Ο Γ. Πατούλης κατά τη διάρκεια της τοποθέτησής του επισήμανε ότι είναι σημαντικό το γεγονός πως η νέα κυβέρνηση κινητοποιείται άμεσα για το ζήτημα της αποκατάστασης των καταστροφών που σημειώθηκαν στην περιοχή που επλήγη.
«Τα έμπρακτα βήματα που σημειώνονται σήμερα, έρχονται να βάλλουν τέλος στην αδράνεια της προηγούμενης κυβέρνησης.  Όλοι μαζί Κεντρική Διοίκηση, Περιφέρεια και δήμοι θα συνεργαστούμε στενά προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα που ταλαιπωρούν τους πληγέντες.
Η ΚΕΔΕ από την πρώτη στιγμή της μεγάλης τραγωδίας βρέθηκε στο πλευρό των κατοίκων και συνέδραμε πρακτικά αλλά και οικονομικά. 
Τόσο ως Πρόεδρος της ΚΕΔΕ, αλλά και ως νέος Περιφερειάρχης Αττικής   θα συνδράμω με όλες μου τις δυνάμεις στις προσπάθειες και τις ενέργειες που υλοποιούνται για την άμεση αποκατάσταση των ζημιών.
 Αυτό θα το πράξουμε είτε με ιδίους πόρους, είτε με κονδύλια μέσω ΕΣΠΑ.  Είναι σημαντικό να καταγράψουμε τις ανάγκες και να δούμε μαζί με την κυβέρνηση με ποιο τρόπο θα γίνει η κατανομή των αρμοδιοτήτων και των πόρων.  
Η φυσική μας παρουσία, όποτε χρειαστεί είναι δεδομένη, προκειμένου να  συμβάλουμε στην αποκατάσταση τόσο των πληγέντων, όσο και του αστικού ιστού.
 Είναι σημαντικό να προγραμματιστούν έργα που αφορούν τα όμβρια ύδατα και την αναδάσωση της περιοχής. Επίσης είναι ανάγκη να υλοποιηθεί άμεσα και η  αισθητική αναβάθμιση της περιοχής προκειμένου να πάψει να είναι νεκρόπολη».  
Στη συνάντηση συμμετείχαν μεταξύ άλλων ο Υπουργός Παρά τω Πρωθυπουργό Άκης Σκέρτσος, ο Υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος, ο Γ.Γ. υπουργείου Εσωτερικών ΜιχάληςΣταυριανουδάκης, ο δήμαρχος Ραφήνας Πικερμίου  ΕυάγγελοςΜπουρνούς , ο νέος δήμαρχος Μαραθώνα  Στέργιος Τσίρκας, ο Πρόεδρος του ΤΕΕ Γιώργος Στασινός κ.α.