Γιώργος Κοντογιάννης: Να βγει η Ηλεία από την απομόνωσή της

Με θητεία 11 χρόνων στη Βουλή κι έχοντας διατελέσει υφυπουργός Εργασίας, ο Γιώργος Κοντογιάννης, δημοσιογράφος και υποψήφιος ξανά στην Ηλεία  είναι ο άνθρωπος που εμπιστεύονται όλοι οι πρόεδροι της Νέας Δημοκρατίας. Είναι ευθύς, προσηνής, ξέρει να αγωνίζεται και εργάζεται σκληρά για τον τόπο του. Μιλώντας στην ¨Ε¨  αναλύει τις πολιτικές εξελίξεις αποδίδοντας την ήττα του ΣΥΡΙΖΑ στην ισοπέδωση της μεσαίας τάξης.  Μάχεται με όλες του τις δυνάμεις να βγει η Ηλεία από «την απομόνωσή της», όπως λέει χαρακτηριστικά, φέρνοντας την Ολυμπία Οδό, σε πρώτη φάση τουλάχιστον, μέχρι τον Πύργο.

Περιμένατε να εκτιναχθεί σε αυτό το ποσοστό η διαφορά των δύο κομμάτων στις ευρωεκλογές;

Η αλήθεια είναι ότι περίμενα ένα ποσοστό διαφοράς γύρω στο 8%. Ο λαός όμως φαίνεται ότι έχει πάρει τις αποφάσεις του και μας εξέπληξε θετικά. Ανάλογη «έκπληξη», αναμένω και στις 7 Ιουλίου, καθώς είναι φανερό ότι ο λαός θέλει μια αυτοδύναμη Ελλάδα και προϋπόθεση γι’ αυτό είναι μια ισχυρή κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας. Ο λαός έχει αποφασίσει να αφήσει πίσω του τον παλαιοκομματισμό που, τελικά,  εκπροσωπεί με τον χειρότερο τρόπο ο ΣΥΡΙΖΑ και να στηρίξει την αναγέννηση της Ελλάδος, δίνοντας ψήφο εμπιστοσύνης στον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Πού χρεώνετε τη συντριβή του ΣΥΡΙΖΑ; Πολλοί είναι εκείνοι που αναλύοντας τα αποτελέσματα εκτιμούν ότι η μεσαία τάξη έδωσε το καίριο “κτύπημα” στην κυβέρνηση, καθώς ήταν εκείνη που σήκωσε όλο το βάρος της δημοσιονομικής προσαρμογής βλέποντας τα εισοδήματά της να συρρικνώνονται δραματικά με την υπερφορολόγηση.

Αν δει κανείς αντικειμενικά την πολιτική που άσκησε ο κ. Τσίπρας στα 4,5 χρόνια που ασκεί την εξουσία, εύκολα μπορεί να διαπιστώσει ότι στόχος του ήταν η ισοπέδωση προς τα κάτω της μεσαίας τάξης. Εκείνο που δεν είχε όμως αντιληφθεί είναι ότι η μεσαία τάξη αποτελεί τη ραχοκοκκαλιά του κοινωνικού και οικονομικού συστήματος της Ελλάδος. Φυσικό ήταν λοιπόν να αντιδράσει. Και στις δημοκρατίες το σημαντικότερο όπλο αντίδρασης των πολιτών είναι η ψήφος τους. Οι πολίτες με την ψήφο τους θα δημιουργήσουν την Ελλάδα της αλήθειας, της αξιοπιστίας και του φωτός. Την Ελλάδα της αξιοκρατίας και των ευκαιριών για όλους. Την Ελλάδα της ανάπτυξης και της ασφάλειας.

Σε ποια προβλήματα της περιφέρειάς σας θα δώσετε όλο το βάρος σας  ώστε να επιλυθούν;

Το σημαντικότερο πρόβλημα που αντιμετωπίζει η Ηλεία είναι η απομόνωσή της από την υπόλοιπη Ελλάδα. Αν δείτε τον χάρτη των εθνικών οδικών δικτύων θα το αντιληφθείτε αμέσως. Θα συνεχίσω τον αγώνα για να φθάσει η Ολυμπία Οδός, σε πρώτη φάση τουλάχιστον, μέχρι τον Πύργο αλλά και να βελτιωθεί άμεσα το τμήμα Πύργος – Καλό Νερό – Τσακώνα, μέχρι να ληφθούν οριστικές αποφάσεις για την σύνδεση της Ολυμπίας Οδού με τον Αυτοκινητόδρομο Μωρέα. Τα παιδιά της Ηλείας και οι κάτοικοί της δεν είναι δεύτερης κατηγορίας. Κάθε χρόνο θρηνούμε νεκρούς. Κυρίως νέα παιδιά. Είναι τα δικά μας παιδιά. Πρέπει, επιτέλους, να μπει ένα τέλος σε αυτόν τον φόρο αίματος.

Η επέκταση της Ολυμπίας Οδού έως τον Πύργο θα φέρει την Ολυμπία – ένα παγκόσμιο brand name- αλλά και τις πανέμορφές ακτές τις Ηλείας πιο κοντά στα μεγάλα αστικά κέντρα της Αθήνας και της Πάτρας. Η Ηλεία με τον μοναδικό πολιτισμό και ομορφιές θα γίνει προσβάσιμη σε όλους τους Έλληνες.

Έμφαση επίσης θα δώσω στη δυνατότητα λειτουργίας του αεροδρομίου της Ανδραβίδας και ως πολιτικού για πτήσεις τσάρτερ και για αποστολή cargo στο εξωτερικό των αγροτικών μας προϊόντων.

Στόχος μου είναι επίσης η προώθηση μέτρων για στήριξη και εκσυγχρονισμό της γεωργίας και της κτηνοτροφίας και σύνδεσής τους με τον τουρισμό, καθώς και η ενίσχυση εναλλακτικών μορφών τουρισμού στον νομό.Οι επενδύσεις σε αγροτικά και τουρισμό και η μεταποίηση, μπορούν να δημιουργήσουν