Όλοι οι διάλογοι για το Αθλητικό Κέντρο Ν.Ψυχικού-Τι ειπώθηκε από τους αιρετούς

Έντονη η αντιπαράθεση στο Δ.Σ. για την κατάσταση στην οποία παρέλαβε τον Δήμο η νυν δημοτική αρχή. Η αρχή έγινε με τον πυλώνα φωτισμού που έπεσε στις 28 Αυγούστου στο Κολυμβητήριο κι αυτό υπήρξε η αφορμή μιας αυξανόμενης σε ένταση διελκυστίνδας μεταξύ των παρατάξεων.

Οι διάλογοι

Δ. Φωτιάδης: Δεν κατάλαβα, Παντελή Ξυριδάκη! Είναι σοβαρή η δήλωση «κολώνες ενίοτε πέφτουν»; Αν ο συγκεκριμένος πυλώνας είχε πέσει στο νερό του κολυμβητηρίου, κάποια παιδιά θα είχαν γίνει κάρβουνο κι εσύ θα ήσουν σήμερα κατηγορούμενος.

Ά. Γάτος: Από έναν μεμονωμένο περιστατικό προχωράτε σε μια απαράδεκτη γενίκευση. Όλα τα προγράμματα του Δήμου υλοποιούνταν και με τη συνεργασία της παράταξης του κ. Γαλάνη. Έχουν ψηφιστεί οι μελέτες πυρασφάλειας και στατικής επάρκειας, δαπανήθηκαν 35.000 ευρώ σε συντήρηση και αγορά εξοπλισμού και από 1ης Σεπτεμβρίου άλλες 30.000 ευρώ. Πρώτη φορά συναντώ τέτοια αήθη επίθεση και τέτοια αντιπαλότητα προς την μειοψηφία.

Δ. Γαλάνης: Χαίρομαι που αντιδράτε με αυτό τον τρόπο. Τα γεγονότα σας διαψεύδουν, γι’ αυτό και ο κόσμος αποφάσισε να αλλάξει η δημοτική αρχή. Ο συντηρητής αρνιόταν δύο χρόνια ν’ ανέβει και ν’ αλλάξει τις λάμπες γιατί φοβόταν. 

N. Κανελλάκης: Όχι, Παντελή Ξυριδάκη, δεν είναι αποδεκτό ούτε ωραίο να πέφτουν οι κολώνες. Η εμπειρία και το έργο σου δεν το δικαιολογούν. Συγγνώμη, Άλκη Γάτο, διετέλεσα κι εγώ αντιδήμαρχος και πήγαινα ο ίδιος προσωπικά να διαπιστώσω τα προβλήματα. Έχω συγχαρεί τον Π. Ξυριδάκη για το έργο του, όμως όχι: οι κολόνες δεν πέφτουν.

Χ. Μπονάτσος: Ο Δήμος απασχολεί δεκάδες υπαλλήλους. Αναρωτήθηκε ποτέ κανείς αν τηρούνται γι’ αυτούς οι κανονισμοί ασφαλείας; Η ενημέρωση που είχαμε από τον τεχνικό και τον γιατρό ασφαλείας μιλά για σοβαρές ελλείψεις. 

Ε. Ζέπου-Χαρλαύτη: Επί 3 ώρες η γιατρός ασφαλείας και ο τεχνικός μας επεσήμαιναν όσα λείπουν. Ντραπήκαμε! Στο εργοτάξιο της Φιλοθέης πίσω από το αστυνομικό τμήμα υπάρχουν πάμπολλοι κάδοι σπασμένοι και θεόρατα δέντρα πεσμένα. Ο εργολάβος Πρασίνου στο Άλσος Δάφνης έχει να μπει από το 2013. Καλούμαστε να τα διορθώσουμε όλα το συντομότερο.

Ν. Ζερβός: Τα περισσότερα σχολεία δεν έχουν πιστοποιητικό πυρασφάλειας! Όσο για τη στατική επάρκεια, οι μελέτες για δύο σχολεία δεν μπορούν να εφαρμοστούν γιατί επί 9 χρόνια η δημοτική αρχή δεν έχει λύσει το ιδιοκτησιακό. Εγώ θα προσπαθήσω να το λύσω. Το ίδιο πρόβλημα υπάρχει και με πολλά κτίρια του Δήμου, πράγμα που μας εμποδίζει να υποβάλουμε προτάσεις για χρηματοδότηση. 

Λ. Παπαγεωργίου: Η Επιτροπή δούλεψε ώστε όλα να είναι στην εντέλεια στα σχολεία μας. Είχα πάρει προσφορές για να αλλαχτούν οι παλιές μπασκέτες, ενημέρωσα τον κ. Ζερβό αλλά δεν πήρα ποτέ την απάντησή του. Το ίδιο και με το θέμα των μονώσεων, πρέπει να υπογραφεί άμεσα η σύμβαση με τον εργολάβο.

Δ. Γαλάνης: Εκτιμώ το έργο του κ. Παπαγεωργίου, αλλά είναι δυνατόν να μας ψέγει; 4 χρόνια δεν ήταν αρκετά για να υλοποιήσει όσα μας λέει σήμερα; Χρόνος υπήρχε, τώρα μας κάνετε και υποδείξεις; Η κλεψύδρα γύρισε. Τώρα είναι ο δικός μας χρόνος και θα αλλάξουμε όσα δεν άλλαξαν τα προηγούμενα χρόνια.