Ο Δήμος μας αλλάζει, της Ελένης Ζέππου-Χαρλαύτη

Ο Δήμος Φιλοθέης- Ψυχικού παρουσιάζει εδώ και πολλά χρόνια μια γενικευμένη εικόνα εγκατάλειψης, η οποία έχει γίνει αντιληπτή στο σύνολο των δημοτών του. Το όραμα δημιουργίας ενός πραγματικού Προτύπου Προαστίου ξεκίνησε την περίοδο των δημοτικών εκλογών και με το 61% της εμπιστοσύνης των συμπολιτών μας, έχει έρθει πλέον η ώρα  να πραγματοποιηθεί.

Οι προτεραιότητες

Έχοντας προχωρήσει ήδη στην καταγραφή των άμεσων προτεραιοτήτων αλλά και υπαρχουσών αναγκών σε όλους τους τομείς, ο Δήμαρχος έχει δώσει συγκεκριμένες οδηγίες στον καθένα από εμάς, ώστε να προετοιμαστεί καταλλήλως και φυσικά να υποδείξει τις ανάλογες λύσεις στα ζητήματα που αφορούν στους τομείς  που έχει προσωπικά ο καθένας αναλάβει. 

Είμαστε αποφασισμένοι να δουλέψουμε σωστά από την αρχή, θέτοντας τα σημαντικά αιτήματα που έχουν εκφράσει οι δημότες ως τη βάση υλοποίησης μιας στρατηγικής, που μοναδικό της στόχο θα έχει την προστασία της φυσιογνωμίας του Προαστίου μας. 

Όπως υποσχεθήκαμε, ξεκινάμε από την ασφάλεια, που αποτελεί μία από τις βασικότερες προτεραιότητές μας. Έχουμε ήδη ξεκινήσει επαφές με το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και εξετάζουμε, μαζί με τους αρμοδίους, την εξεύρεση λύσης στο θέμα επαναλειτουργίας του Τμήματος Ασφαλείας της Φιλοθέης.

Η τοπική συγκοινωνία

Σημαντική επίσης είναι η δημιουργία τοπικής συγκοινωνίας, αίτημα της πλειοψηφίας των δημοτών μας, το οποίο και η Δημοτική Αρχή εξετάζει μέσω της εκπόνησης του Σχεδίου Βιώσιμης Κινητικότητας.

Θα ήθελα να αναφερθώ και στην πρωτοβουλία του Δημάρχου να καθιερώσει πολεοδομικό περίπατο μια φορά το μήνα σε κάθε προάστιο, ο οποίος θα πραγματοποιείται από τον ίδιο και τους συνεργάτες του και θα έχει στόχο την άμεση ενημέρωση σχετικά με τα θέματα που αντιμετωπίζει το κάθε ένα από τα τρία προάστιά μας.

Τελευταίο και εξαιρετικά σημαντικό: O νεοεκλογείς Δήμαρχος ξεχώρισε για τη συνεχή επαφή του με τους δημότες. Αυτό σκοπεύει να διατηρήσει και κατά τη διάρκεια της θητείας του, καθώς πιστεύει βαθιά πως η επικοινωνία μαζί τους είναι και θα συνεχίσει να αποτελεί αναντικατάστατη δύναμη για το έργο του.

Τον Σεπτέμβρη αρχίζει μια νέα εποχή για τον Δήμο μας.