Κώστας Ζαχαριάδης: “Δεν θέλω να εκλεγώ για να μείνω κολλημένος στο γραφείο”


 Ο υποψήφιος με τον ΣΥΡΙΖΑ στο Βόρειο Τομέα και Διευθυντής στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του κυβερνώντος κόμματος Κώστας Ζαχαριάδης, είναι ένας νέος με εμπεριστατωμένο πολιτικό λόγο και γεμάτος όρεξη να δουλέψει σκληρά για να διαμορφωθεί το πλαίσιο εκείνο που θα εδραιώσει μία βιώσιμη αναπτυξιακή στρατηγική, αλλά και να στηρίξει τα αδύναμα κοινωνικά στρώματα . “Δεν θέλω να εκλεγώ για να μείνω κολλημένος στο γραφείο. Θέλω να είμαι έξω στην κοινωνία, στα προβλήματά της, να βρίσκουμε λύσεις, να συζητάμε και να προχωράμε μαζί ” επισημαίνει σε συνέντευξή του στην Εφημερίδα.  

-Η διαφορά των 9,5 μονάδων δημιουργεί άλλο πολιτικό περιβάλλον και δύσκολα –όπως όλα δείχνουν- ανατρέπεται το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών. Πιστεύετε ότι μπορεί να “μπλοκαριστεί” η αυτοδυναμία της ΝΔ;

Το μήνυμα της κάλπης είναι σύνθετο και πολυπαραγοντικό. Μας τραβά το μανίκι ένα σημαντικό τμήμα της ελληνικής κοινωνίας και μας λέει να επιταχύνουμε, να φέρουμε καλύτερα, πιο ορατά και αισθητά αποτελέσματα. Άλλο όμως η κάλπη των ευρωεκλογών, άλλο των εθνικών, όπου στη δεύτερη το διακύβευμα είναι ακόμα πιο καθαρό. Πρέπει να επιλέξουν οι πολίτες ποιον θέλουν για Πρωθυπουργό, ποιον πιστεύουν ότι μπορεί να συνεχίζει να διασφαλίζει σταθερότητα και ανάκαμψη για τον τόπο, ποιον πιστεύουν ότι μπορεί να βελτιώσει την καθημερινότητα και να διορθώσει τα κακώς κείμενα, να στηρίξει έμπρακτα τα μεγάλα κοινωνικά στρώματα.

Πρέπει να προχωρήσουμε δυναμικά στο πλάνο μας για την επόμενη μέρα. Να ενσκήψουμε στα ζητήματα που αφορούν τα μεσαία στρώματα που έχουν κουραστεί από τη συσσωρευμένη πίεση και την κρίση. Να ενισχύσουμε τη μικρομεσαία κυρίως επιχειρηματικότητα, να φροντίσουμε και να εμβαθύνουμε περισσότερο στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν. 

Σε αυτό το πλαίσιο δουλεύουμε και πιστεύω ότι θα τα καταφέρουμε.

-Πού αποδίδετε τα τόσο χαμηλά ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ; Φαίνεται ότι οι εταιρίες δημοσκοπήσεων με τις οποίες το Μαξίμου συνεργαζόταν έδωσαν λανθασμένη εικόνα στην κυβέρνηση (για το λόγο αυτό και διεκόπη η συνεργασία)  και ως εκ τούτου ήταν αδύνατο ο πρωθυπουργός να χαράξει διαφορετική στρατηγική τις τελευταίες ημέρες. Συμμερίζεστε την άποψη αυτή;

Τα ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι «τόσο χαμηλά», όπως λέτε, ούτε σε σχέση με τις ευρωεκλογές του 2014, ούτε καθαρά πολιτικό επίπεδο. Σαφώς και δεν πιάσαμε τα ποσοστά του 2015 κι αυτό μας προβληματίζει. Έχουμε εδραιωθεί ωστόσο ως ο βασικός πόλος της αριστεράς και των προοδευτικών δυνάμεων στην Ελλάδα, με ενεργότατο ρόλο στις ευρωπαϊκές και περιφερειακές εξελίξεις, και πάνω σε αυτή την παρακαταθήκη χτίζουμε το αύριο. 

Ο στόχος μας είναι να αυξήσουμε το ποσοστό μας, να πείσουμε τους πολίτες για το πρόγραμμά μας, να κάνουμε ακόμα πιο ορατά αυτά που πετύχαμε απέναντι στην ακραία παραπληροφόρηση και τα fake news, και να διαμορφώσουμε μια μεγάλη προοδευτική παράταξη που θα συνεχίζει παίζει πρωταγωνιστικό ρόλο στις πολιτικές εξελίξεις και στην επόμενη μέρα στην Ελλάδα και την ΕΕ.   

-Πιστεύετε ότι οι συνεχείς παρεμβάσεις του κ. Πολάκη δημιούργησαν θέμα στον Σύριζα; Το λέμε αυτό γιατί η εκτόξευση του Στέλιου Κυμπουρόπουλου στην πρώτη θέση είναι μια ηχηρή απάντηση στα σχόλια σε βάρος του από τον υφυπουργό Υγείας.

Συμφωνώ με το περιεχόμενο των λεγομένων του κ. Πολάκη, όχι όμως και με τον τρόπο που πολλές φορές επιλέγει να τοποθετείται. Είναι πάντα ζητούμενο για εμάς να εμμένουμε στην ουσία της πολιτικής αντιπαράθεσης, με επιχειρήματα και προτάσεις, και να μην μένουμε στις εντυπώσεις.  

Κύριε Ζαχαριάδη, συμφωνεί ή διαφωνεί κάποιος με τον ΣΥΡΙΖΑ, στο πρόσωπό σας βλέπει έναν νέο, μια μετριοπαθή φωνή με εμπεριστατωμένο πολιτικό λόγο. Τί νέο φέρνετε μαζί σας στη Βουλή σε περίπτωση εκλογής σας; 

Θα συνεχίσω να παλεύω όπως κάνω καθημερινά για να προσφέρω τις δυνάμεις μου στην κοινωνία και στην υλοποίηση του προγράμματος και των προτάσεών μας. Θέλω να εκπροσωπήσω με τον καλύτερο δυνατό τρόπο όχι μόνο τη γενιά μου, αλλά όλους τους Έλληνες πολίτες, που έχουν ταλαιπωρηθεί σε τεράστιο βαθμό όλα αυτά τα χρόνια της κρίσης, μοχθούν με κάθε τρόπο και προσπαθούν για ένα καλύτερο αύριο, τη δημιουργική Ελλάδα. Δεν θέλω να εκλεγώ για να μείνω κολλημένος στο γραφείο. Θέλω να είμαι έξω στην κοινωνία, στα προβλήματά της, να βρίσκουμε λύσεις, να συζητάμε και να προχωράμε μαζί.