Άδωνις Γεωργιάδης στην “Η Εφημερίδα” : Το μήνυμα της κάλπης για μεγάλη πολιτική αλλαγή ήταν εκκωφαντικό

Συνέντευξη στον Νικόλα Ταμπακόπουλο

Όλοι γνωρίζουν τον Άδωνι Γεωργιάδη. Μπορεί να διαφωνήσει κανείς μαζί του ή να ενοχληθεί από το πολιτικό του ύφος στα τηλεοπτικά πάνελ -έχει πάντα μία πληρωμένη απάντηση- δεν μπορεί όμως να αγνοήσει τα πολιτικά «χιλιόμετρα» που έχει διανύσει μέχρι σήμερα. Ως υπουργός Υγείας το 2013 άρχισε να βάζει τάξη στον πολύπαθο τομέα υγείας, αλλά και από τη θέση του υφυπουργού Ναυτιλίας στην κυβέρνηση Παπαδήμου “σήκωσε τα μανίκια” κι άρχισε τη δουλειά.

Λίγες ημέρες πριν τις εθνικές εκλογές ο Αδωνις Γεωργιάδης, υποψήφιος βουλευτής στο Βόρειο Τομέα μιλά στην “Ε” για τη νίκη της Ν.Δ στις ευρωεκλογές και τις προκλήσεις που έχει μπροστά του ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

 – Η Νέα Δημοκρατία κατήγαγε μεγάλη νίκη επί του ΣΥΡΙΖΑ. Περιμένατε τόση διαφορά;

Είναι αλήθεια ότι το αποτέλεσμα των Ευρωεκλογών και η επικράτηση της Νέας Δημοκρατίας στις περιφερειακές και δημοτικές εκλογές ξεπέρασαν κάθε προσδοκία. Το μήνυμα της κάλπης για μεγάλη πολιτική αλλαγή ήταν εκκωφαντικό. Όμως αυτό ανήκει στο παρελθόν. Τώρα έχουμε μπροστά μας τις βουλευτικές εκλογές της 7ης Ιουλίου. Πρέπει να δώσουμε μια νέα εκλογική μάχη ώστε να πείσουμε και τον τελευταίο ψηφοφόρο, ακόμα και αυτούς που δεν μας τίμησαν με τη ψήφο τους στις ευρωεκλογές, ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης αποτελεί τη μόνη ελπίδα και εκπροσωπεί το αύριο αυτής της χώρας.  

– Αν θέτατε έναν πήχη για τις εθνικές εκλογές, ποιος θα ήταν;

Όλοι μας, και εγώ προσωπικά δίνουμε έναν καθημερινό αγώνα για να κερδίσουμε το μεγαλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Την επόμενη ημέρα των εκλογών, ο Κυριάκος Μητσοτάκης πρέπει να έχει τα χέρια του λυμένα ώστε να σχηματίσει μια ισχυρή κυβέρνηση με ορίζοντα τετραετίας. Τώρα είναι το μομέντουμ για να του δώσουμε την ευκαιρία να πάρει την τύχη της Ελλάδας στα χέρια του και να την κάνει όπως την ονειρευόμαστε.

– Η κυβέρνηση κατηγορεί τη ΝΔ ότι θα φέρει νέα μνημόνια και θα μειώσει τις συντάξεις. Τι τους απαντάτε;

Η κυβέρνηση βρίσκεται σε πανικό. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει πλέον αφήγημα. Το μόνο που κάνει είναι να επινοεί ευφάνταστα σενάρια και να τρομοκρατεί τους ψηφοφόρους. Το παραμύθι τους δεν περνάει στον ελληνικό λαό. Ο κόσμος θέλει μια κυβέρνηση που θα δρα γρήγορα και αποτελεσματικά, που θα δίνει λύσεις και θα δημιουργεί ευκαιρίες, που θα φέρει επενδύσεις και δουλειές με αξιοπρεπείς μισθούς. Ο Αλέξης Τσίπρας απέτυχε. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι εδώ για να πετύχει.

– Σε ποιους τομείς θα επικεντρωθεί η διακυβέρνηση της ΝΔ τις πρώτες 100 ημέρες;

Προτεραιότητές μας θα είναι η άμεση μείωση των φόρων, η ασφάλεια και η πάταξη της γραφειοκρατίας. Όλα αυτά θα γίνουν άμεσα. Είμαστε αποφασισμένοι να τρέξουμε “κατοστάρι” για να κλείσουμε οριστικά και αμετάκλητα όλα τα εκκρεμή ζητήματα που μας απασχολούν και εμποδίζουν την Ελλάδα να πάει μπροστά. Ήρθε η ώρα να πατήσουμε το κουμπί για μια δυναμική επανεκκίνηση σε όλους τους τομείς.

5) Το «σκάνδαλο» της Νοβάρτις φαίνεται να είναι «φούσκα». Παρακολουθώντας τον πρωθυπουργό στη συνέντευξή του στον Άλφα στις 12/6 , παρατηρήσαμε ότι ήταν πολύ προσεκτικός και απέφυγε να μιλήσει για ευθύνες πολιτικών. Πού οφείλεται πιστεύετε αυτή η μεταστροφή του ;

Το “σκάνδαλο” της Novartis όχι μόνο αποδείχθηκε “φούσκα” αλλά εγείρει και σοβαρά ερωτήματα ως προς το ποιοι κρύβονται πίσω από αυτή την σκευωρία και ποιες σκοπιμότητες εξυπηρετούν. Τα ερωτήματα αυτά πρέπει να απαντηθούν και θα απαντηθούν σύντομα. Όσο και να προσπαθεί ο Αλέξης Τσίπρας -και πρωτοκλασάτα στελέχη του- να ρίξει τους τόνους και να “πάρει πίσω” κάποια από αυτά που έλεγε, πλέον είναι αργά. Η υπόθεση έχει πάρει το δρόμο της Δικαιοσύνης και όλα θα διερευνηθούν έως ότου αποκαλυφθούν οι πραγματικοί υπαίτιοι αυτής της ιστορίας.

6)  Κύριε Γεωργιάδη, θα ήθελα να σας θέσω μια τελευταία ερώτηση. Καθώς ανήκω στη γενιά των 500 ευρώ, με δύο μεταπτυχιακά κι έχοντας εργαστεί για  10 και 12 ώρες ημερησίως στον ιδιωτικό τομέα  λαμβάνοντας 600-700 ευρώ,  όταν ακούω για επενδύσεις στη χώρα μας διερωτώμαι: Με ποιες συνθήκες εργασίας, ποιες αμοιβές ; Είναι στους σχεδιασμούς της διακυβέρνησης ΝΔ να εξασφαλίσει ένα πραγματικά αναπτυξιακό πλαίσιο, με επίκεντρο όχι μόνο τους αριθμούς, αλλά και τον άνθρωπο;Στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας με αξιοπρεπείς μισθούς για όλους και όχι για λίγους. Μόνο μέσα από τις επενδύσεις θα έρθει η ανάπτυξη. Μόνο έτσι θα γυρίσουν πίσω “τα μυαλά” που έφυγαν στο εξωτερικό και θα σταματήσουν να αιμορραγούν αυτά που έμειναν στην Ελλάδα. Στόχος μας δεν είναι μόνο η οικονομική ανάπτυξη, αλλά  να επαναφέρουμε τις αξίες και τα ιδανικά που χάθηκαν στα χρόνια του ΣΥΡΙΖΑ. Με πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη θα τα καταφέρουμε.